5-daagse Wine and Dine onder de Italiaanse zon

Culinair genieten tijdens een waanzinnige reis? Reis met ons mee naar Sicilië! We reizen af naar de Italiaanse provincie Trapani. Deze Italiaanse provincie is erg geliefd onder vakantiegangers. Dat komt omdat deze regio veel te bieden heeft op culinair en cultureel gebied. Van oudsher was Trapani namelijk een belangrijke havenstad. Dat is nog altijd goed te zien aan de nabij gelegen witte vissershuizen en de aanwezigheid van zeer goede visrestaurants. Het centrum is bruisend en vol  culinaire hoogstandjes. We bezoeken authentieke wijnmakers en organiseren heerlijke diners in eigentijdse restaurants. Geniet van de Italiaanse elegantie van Trapani!

 • Een exclusieve wijnreis tot maximaal 10 personen.

 • Voor familie, vrienden of zakelijke relaties.

 • 5-daagse trip: van 16 tot 21 oktober 2019.

 • Inclusief halfpension en alle excursies, wijnproeverijen en diner.

 • Vanaf €575,- per persoon + €15 reserveringskosten.

De provincie Trapani is een fantastische wijnomgeving in het prachtige Sicilië. Het is een geliefd gebied onder wijnkenners. De wijnreis door de provincie Trapani biedt u de uitgelezen kans om het authentieke Italië te ontdekken. Van volle kruidige wijnen tot fris-zure wijnen. Met Wine & Dine Club proeft u het echte “la Dolce Vita” tijdens deze wijnreis naar de mooiste streek van Sicilië!

De provincie heeft een rijke drink- en eetcultuur die onder de bevolking hoog in het vaandel staat. Het wordt zelfs gezien als één van de beste in Sicilië. Door het koloniale verleden heeft Trapani veel invloed gehad van internationale volken. Het gevolg daarvan is de traditionele viscouscous. Dit is inmiddels een befaamde specialiteit onder de lokale bevolking.

Naast een rijk culinair verleden beschikt  de provincie Trapani over bruisende stadscentra zoals Marsala, Mazara del Vallo en de stad Trapani zelf. Hier kunt u optimaal genieten van historische gebouwen en mooie stranden. Ook kunt u interessante uitstapjes naar mooie plaatsen, parken en stranden ondernemen.

Ontdek de excursies en wijnproeverijen van Wine & Dine Club:

 • Twee keer ‘degustazione’ (wijnproeverij) bij Cantina Nino Gandolfo in Salemi en Cantina Marco di Bartoli Marsala.
 • Eén keer genieten van een 4-gangen diner incl. wijn uit regio Mazzara Del Vallo bij Restaurant Ill Pesciolino d’Oro.
 • Eén keer een 3-gangen diner inclusief wijnproverij bij winmaker Fodera in Marsala.
 • Eén keer een Barbeque inclusief wijnen bij familie Stabile.

Gedurende de hele reis ontvang u deskundige begeleiding van een Italiaanssprekende gids en Italië-wijnkenner. Zo mist u geen essentiële informatie! En ontvangt u passend wijnadvies.

Uw reis is inclusief:

 • Een pick up vanaf het vliegveld Palermo.
 • 4 Overnachtingen en 4 keer ontbijt in appartementencomplex Mandiravecchia in Petrosino
 • Vervoer voor alle excursies en diners

Voor deze wijnreis is het vliegen op eigen gelegenheid. De luchtmaatschappij Ryanair vliegt om de dag van Airport Weeze (Duitsland) naar Palermo. Vanuit het vliegveld Palermo rijden we naar Petrosino. Petrosino is een gemeente die op 40 km afstand ligt van Trapani. Wanneer u landt op Palermo zorgen wij ervoor dat uw gezelschap wordt opgehaald vanaf het vliegveld. Indien gewenst kunt u uiteraard ook met eigen vervoer naar Petrosino komen. Een andere optie is dat u vanaf vliegveld Rotterdam met Transavia vliegt.

Zin in deze reis? Boek eenvoudig online

Meer informatie

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw gezelschap? Of wilt u meer informatie ontvangen over deze exclusieve wijnreis? Vraag ons naar de mogelijkheden. Vul daarvoor ons contactformulier in. We helpen u dan zo spoedig mogelijk verder.

Informatie aanvragen

Ervaringen van reizigers

Tijdens één van de Wine and Dine avonden had ik, Rob, gehoord over de wijnreis naar Sicilië.

Toen ik hoorde dat ik in oktober nog mee kon heb ik dan ook niet geaarzeld. En van deze beslissing heb ik nog steeds geen spijt. Tijdens de reis hebben we leuke, grotere en kleine, wijnhuizen bezocht en ‘s-avonds heerlijk gegeten in speciaal uitgezochte restaurants.

Tussendoor kregen we ook nog genoeg tijd om andere leuke dingen te doen en te zien.

Kortom wil je een keer echt genieten ga dan mee met de Sicilië reis.

R. Westdorp